När vi var i Thailand första gången gick vi på en matlagningskurs och lagade många goda thairätter. Det här receptet kommer från just den här matlagningskursen.
4 pers
500 g kycklingfilé
300 g breda risnudlar
1 burk böngroddar, gärna färska
3 ägg
2 msk hackad vitlök
3 msk hackad schallotenlök
3 msk socker
2 msk fisksås
1 msk ljus soja
3 msk hackade jordnötter
1/2 dl hackad gräslök, skurna i ganska stora bitar
2 msk tamarindjuice eller vinäger
2 lime skurna i klyftor
1 msk torkad chili (valfritt)
GÖR SÅ HÄR:
- Värm olja i en wok. Tillsätt vitlök och schallotenlök och fräs en stund. Tillsätt tunt strimlad kycklingfilé och fräs några min till. Blöt nudlarna enligt förpackningen och tillsätt dem. Rör om ordentligt.
- Flytta över nudlarna till sidorna på woken. Knäck äggen i "hålet" och rör om tills det blir en äggröra. Blanda sen med nudlarna.
- Tillsätt böngroddarna, gräslöken, jordnötterna och torkad chili (om man vill). Rör om.
- Servera med limeklyftor som är gott att pressa på.