måndag 13 februari 2012

KÄLLARFRANSKA

Färska varma bullar till frukost är bara så gott.
Det här är även mitt bidrag till Månadens sötsak!!
20 st

1/2 paket jäst (25 g)
5 dl vatten
2 msk olja
2 tsk strösocker
2 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR.

  1. Fördela jästen i en bunke. Häll över kallt vatten och olja och rör till jästen löst sig.
  2. Tillsätt salt, socker och vetemjöl.
  3. Arbeta till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till 20 runda bullar.
  4. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper om plåten går in i kylen. Lägg annars bullarna på bakplåtspapper på en bricka.
  5. Låt dem stå i kylen i 8-10 timmar.
  6. Ta fram plåten och låt den stå ovanpå spisen medan ugnen värms till 250 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
  7. Tillsätt salt, socker

2 kommentarer:

  1. Ser jättegoda ut mums! Nybakat bröd mmm det är inte mycket som slår det!

    SvaraRadera
  2. Nä,vad det ser frestande ut.Önskar jag orkade baka.Kram idag!!

    SvaraRadera