Det här härliga fräscha receptet kommer från Cathrine Schück.
4 pers
4 pers
200 g färsk sparris
200 g minimajs
4 bitar laxfilé
Fruktsalsa:
1 mango
1 papaya
2 passionsfrukter
1 röd paprika
1 liten rödlök
en bit färsk ingefära
1 lime
olivolja
ev 1 vitlöksklyfta
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med att skala och skära all frukt, paprika och rödlök i små tärningar. De svarta kärnorna i papayan slänger du. Skrapa ur passionsfrukterna och blanda ner inkråmet. Skala eller skrapa av skalet på en bra bit ingefära och riv den. Smaka av fruktsalsan med limesaft. Avrunda med lite olivolja. Det ska bli hög smak av lök, ingefära och lime. Vill du förstärka den kan du krydda med svartpeppar eller pressa ner lite vitlök.
- Låt salsan stå och dra en stund.
- Värm lite olja i en stor panna, skär sparrisen i bitar och snabbstek dem tillsammans med minimajsen i ett par minuter.
- Fös sedan grönsakerna åt sidan och stek laxbitarna i ett par minuter på varje sida. De får gärna vara lättstekta i mitten.
- Krydda grönsaker och lax med flingsalt och nymalen svartpeppar.
God salsa här hos dej också, så gott med så många olika frukter och smaker i.
SvaraRadera