Det här receptet hittade jag i en gammal Viktväktarbok. Hur gott som helst. Passa på att göra en stor laddning när du ändå håller på med långkok. För en gryta ska koka i många timmar. I receptet står det att det ska koka i 20 min, men det är alldeles för lite. Köttet ska ju bli så där mört och gott.
4 pers
500 g högrev
2 msk kinesisk soja
4 dl köttbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 rotselleri i bitar
1 stor morot i slantar
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
3 msk chilipulver
svartpeppar
2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
1 grön paprika
GÖR SÅ HÄR:
- Skär köttet i grytbitar och bryn dem. Lägg över i gryta. Vispa ur stekpannan med vatten och tillsätt det samt köttbuljong i grytan. Tillsätt soja, tomatpuré och chilipulver.
- Låt det koka i minst 2 timmar.
- Pressa i vitlöken. Lägg i rotsellerin och moroten. Låt koka ytterligare i ca 20 min.
- Blanda vetemjöl och vatten till en redning och häll i grytan. Tillsätt tärnad paprika och låt puttra i några minuter.
- Servera med ris.