En mulen och trist höstdag passar det bra med äppelkaka och en skånsk sådan.
6 pers
5-6 äpplen
2 dl ströbröd
1 dl strösocker
2 msk kanel
50 g smör
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor.
- Smörj en ugnssäker form. Lägg ett lager äpple i botten av formen. Strö över ströbröd, socker, kanel och smörklickar.
- Fortsätt att lägga på lager på lager, ströbröd, socker, kanel och smörklickar mellan varje lager. Överst ska det vara ströbröd, socker, kanel och smörklickar.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min tills äpplena känns mjuka.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Sån här äppelkaka brukar min mormor göra, så jag tänker alltid på henne när jag ser ett sånt recept:))
SvaraRaderaÄppelkaka passar ju bra i höstmyset :)
SvaraRaderaLåter gott med skånsk äppelkaka! Ha en fin söndag!
SvaraRaderaÅH vad gott! :)
SvaraRaderaÅh sån där äppelkaka gjorde min pappa ibland när jag bodde hemma. Visste inte att det var skånsk äppelkaka. En sak vet jag dock- den är himla god.
SvaraRaderaåh va enkelt och gott de ser ut,yummi.
SvaraRaderaÄlskar äppelkaka i alla former, alltså även skånsk. Ska få äpplen av min kollega i veckan, får nog bli lite paj då.
SvaraRaderaKram Malin
Precis sån här äppelkaka var min mammas specialite, men hon var från mörkaste Småland!
SvaraRaderaKram från Finas mammis
Vet inte varför den heter just Skånsk äppelkaka, men den har varit populär länge!!
Radera