I den här grytan kokas köttet istället för att stekas, vilket gör köttet väldigt mört och gott. Det ska vara jordnötter i och om ni undrar varför det inte syns några jordnötter så glömde jag att ha i dem....
För er som räknar viktväktarpoints är värdet: 11
4 pers
600 g benfri skinkstek (fett bortskuret)
8 dl kokt pasta
4 tsk soja
2 gula lökar
2 paprikor
8 skivor konserverad ananas (spara spadet)
40 st saltade jordnötter
4 dl köttbuljong
4 tsk rödvinsvinäger
4 tsk maizena majsstärkelse
1 tsk malen ingefära
salt, vitpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skär köttet i tunna bitar. Blanda köttet med soja. Skala och skiva löken. Kärna ur och tärna paprikan.
- Koka upp ananasspadet, buljong rödvinsvinäger och kryddorna. Lägg i kött och lök, lite i taget så att vätskan hålls kokande. Koka i ca 10 min.
- Tillsätt paprikan. Koka i ytterligare ca 5 min. Blanda ut maizenan med vatten och häll i grytan. Koka ca 1 min.
- Skär ananasringarna i bitar och blanda ner i grytan innan servering. Strö över jordnötter. Servera pastan till grytan.