tisdag 11 juni 2013

KNÄCKIG RABARBERPAJ MED KARDEMUMMA


Det här receptet hittade jag på Malins fina blogg Malins Diner. Det lät så himla gott att jag var tvungen att prova det. Jag skulle ta med den som fika när jag skulle till min morfar. Men den var alldeles vattnig under täcket, jag tänkte jaha kul ju pajen är helt förstörd. Och vi skulle iväg, jag hann ju inte baka nåt nytt. Tog fram en bit tigerkaka från frysen. Men sen hällde jag av vätskan och tog med pajen iallafall. Och det var tur det för ojojoj så god den var!!! Och en drös vaniljsås till ska man ju ha...nu använde jag mig av färdig vaniljsås. Jag tog lättmjölk för jag hade ingen grädde hemma, men byt ut lättmjölken mot grädde.
Jag har räknat ut propoints för att även viktväktare ska kunna äta den. 
Jag har räknat att pajen är till 8 personer och värdet är 10 propoints per bit räknat på lättmjölk. Då får man lägga till om man vill ha vaniljsås till.


6-8 stänglar rabarber
150 g smör
1/2 dl sirap
1 dl lättmjölk eller grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk hel kardemumma

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär rabarbern i bitar. Vänd runt bitarna i socker och kardemumma. Lägg i en pajform.
  2. Smält smör och blanda i mjölk och sirap. Ta bort kastrullen från plattan.
  3. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner det i kastrullen. Bre det över rabarbern, grädda i 25-30 min i 175 grader tills ytan är knäckig.


9 kommentarer:

  1. Ser underbart god ut : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Men vad trist att den blev vattnig. Konstigt för det blev den inte när jag bakade den. Men det kanske beror på att jag hade grädde och inte mjölk. Kanske kanske... Tur ändå att den gick att rädda.

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Åh, jag är så förtjust i allt med rabarber! Ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera
  4. Gott, gott! har också kollat på det receptet! Mumsigt!
    ha en underbar dag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Denna bakade jag faktiskt idag. Har så mycket rabarber ute i trädgården, så en paj fick det bli - jättegod blev den. :)

    Kram /
    Madde på wwww.ljuvligmat.blogg.se

    SvaraRadera
  6. Du skulle haft den där lilla fågelliknande grejen jag tipsar om i mitt senaste inlägg. Den leder ut vätskan/ångan ur pajen. Ångrar att jag inte köpte en sån! Tur att pajen blev god i alla fall. Kram!

    SvaraRadera
  7. Så gott med den lite knäckigare varianten, tänk så mycket gott det kan bli av rabarberna!

    Ha en riktigt skön helg

    SvaraRadera
  8. Den här varianten är samma som jag brukar baka, med undantag för kardemumman, det får jag nog pröva nästa gång. Jag tycker den här pajen är helt gudomlig, jag hittade receptet i Linda Skugges blogg. Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  9. Den här måste jag bara testa. Så spännande med smak av kardemumma:)

    Jag önskar dig en trevlig midsommarvecka! Kram

    SvaraRadera