Det här receptet hittade jag på Malins fina blogg Malins Diner. Det lät så himla gott att jag var tvungen att prova det. Jag skulle ta med den som fika när jag skulle till min morfar. Men den var alldeles vattnig under täcket, jag tänkte jaha kul ju pajen är helt förstörd. Och vi skulle iväg, jag hann ju inte baka nåt nytt. Tog fram en bit tigerkaka från frysen. Men sen hällde jag av vätskan och tog med pajen iallafall. Och det var tur det för ojojoj så god den var!!! Och en drös vaniljsås till ska man ju ha...nu använde jag mig av färdig vaniljsås. Jag tog lättmjölk för jag hade ingen grädde hemma, men byt ut lättmjölken mot grädde.
Jag har räknat ut propoints för att även viktväktare ska kunna äta den.
Jag har räknat att pajen är till 8 personer och värdet är 10 propoints per bit räknat på lättmjölk. Då får man lägga till om man vill ha vaniljsås till.
6-8 stänglar rabarber
150 g smör
1/2 dl sirap
1 dl lättmjölk eller grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk hel kardemumma
GÖR SÅ HÄR:
- Skär rabarbern i bitar. Vänd runt bitarna i socker och kardemumma. Lägg i en pajform.
- Smält smör och blanda i mjölk och sirap. Ta bort kastrullen från plattan.
- Blanda de torra ingredienserna och blanda ner det i kastrullen. Bre det över rabarbern, grädda i 25-30 min i 175 grader tills ytan är knäckig.
Ser underbart god ut : ) kram Sofia
SvaraRaderaMen vad trist att den blev vattnig. Konstigt för det blev den inte när jag bakade den. Men det kanske beror på att jag hade grädde och inte mjölk. Kanske kanske... Tur ändå att den gick att rädda.
SvaraRaderaKram kram
Åh, jag är så förtjust i allt med rabarber! Ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaGott, gott! har också kollat på det receptet! Mumsigt!
SvaraRaderaha en underbar dag!
kram kram
//Lana
Denna bakade jag faktiskt idag. Har så mycket rabarber ute i trädgården, så en paj fick det bli - jättegod blev den. :)
SvaraRaderaKram /
Madde på wwww.ljuvligmat.blogg.se
Du skulle haft den där lilla fågelliknande grejen jag tipsar om i mitt senaste inlägg. Den leder ut vätskan/ångan ur pajen. Ångrar att jag inte köpte en sån! Tur att pajen blev god i alla fall. Kram!
SvaraRaderaSå gott med den lite knäckigare varianten, tänk så mycket gott det kan bli av rabarberna!
SvaraRaderaHa en riktigt skön helg
Den här varianten är samma som jag brukar baka, med undantag för kardemumman, det får jag nog pröva nästa gång. Jag tycker den här pajen är helt gudomlig, jag hittade receptet i Linda Skugges blogg. Kram/Finas mammis
SvaraRaderaDen här måste jag bara testa. Så spännande med smak av kardemumma:)
SvaraRaderaJag önskar dig en trevlig midsommarvecka! Kram