fredag 21 juni 2013

SALLAD MED KORIANDERTZATSIKI, KALKON, BULGUR, NÖTTER, MELON OCH STOR KAPRIS


Vi gillar matiga sallader och framför allt nu på sommaren. Den här salladen är så god och smakerna verkligen gifter sig med varandra. Nu köpte jag ingen stor kapris men gör det och ha på. Det blir extra gott med smaken från kaprisen. Och nötterna i ger ett härligt tuggmotstånd. Det är ganska lång ingredienslista och många moment men det är det värt.

Viktväktarpoints är: 14

Glad midsommar på er!!

4 pers

8 skivor rökt kalkon
6 dl kokt bulgur
1 melon i klyftor (galia, cantaloup eller honungsmelon)
4 stora kapris skivade
1 dl rostade cashewnötter
1 dl grovriven parmesanost
blandade salladssorter, gurka, cocktailtomater och rödlök

ÖRTOLJA:
Här ska man använda sig av färska örter:

1 dl mynta
1 dl basilika
1 dl bladpersilja
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
saften av en citron
1 dl matolja

Mixa samtliga ingredienser till en slät och grön olja. Smaka ev av med salt och citron.

KORIANDERTZATSIKI:

3 dl grekisk yoghurt
1/2 liten gurka grovriven och urkramad
ca 1 dl hackad färsk koriander, bladpersilja och mynta
1 liten finhackad chilifrukt
saften av 1 lime
salt, peppar och ev lite pressad vitlök

Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt, peppar och ev vitlök.

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen. Klyfta melon och skiva kapris.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  3. Skölj salladen, skala gurkan och gör halvmånar av den. Gröp ur innanmätet. Dela tomater och skiva rödlök.
  4. Lägg upp sallad, gurka och gurka på tallrikar. Ringla över hälften av örtoljan. Portionera ut bulgur och melonklyftor.  Arrangera kalkonskivorna, strö över nötter och kapris.
  5. Skeda ut koriandertzatsikin. Strö över parmesan. Ringla över resterande örtolja och avsluta med tomathalvorna. 









8 kommentarer:

  1. Mmm...så gott det låter! Älskar att ha nötter i sallader!
    Glad midsommar!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag älskar långa ingredienslistor - maten blir ju så mycket godare av många smaker som gifter sig med varandra. Det här receptet går rakt in i kalkonälskarens receptbank, ska du veta. Jag är stamkund hos Ingelstad kalkon, eftersom jag försöker undvika rött kött så mycket jag kan.

    Ha en fin fortsatt helg! Kram!

    SvaraRadera
  3. Koriandertzatsiki - det lät riktigt gott! Och hela salladen ser mumsig ut!

    SvaraRadera
  4. Låter galet sommargott!

    Lena från make a head food som börjar jobba i morgon!

    SvaraRadera
  5. Matiga sallader är det bästa man kn äta på sommaren. Både frukt och nötter, som du har här, gillar jag att ha i. Någon krispig sallad som fångar upp dressingen vill ja ha också. Mums!

    SvaraRadera
  6. Åh ge mig! Så gott det låter. Härliga kombinationer :)

    SvaraRadera
  7. Koriandertzatsiki alltså, det låter hur gott som helst! Tallriken ser så god ut mums mums!

    SvaraRadera
  8. Åh men tjena "Koriandertzaziki" - kan det bli bättre?!

    SvaraRadera