torsdag 6 juni 2013

TIGERKAKA


En klassisk tigerkaka är ju aldrig helt fel. Det blir liksom aldrig av att man bakar dom gamla klasssikerna för det är så mycket annat man vill göra. 

200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk

2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter. Rör smör och socker poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret och vätskan.
  2. Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon. Smaksätt resten av smeten med vaniljsocker.
  3. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.


7 kommentarer:

  1. Mums med tigerkaka. Känns lite synd att de gamla klassiskerna som är så goda faller i skymundan för allt nytt man vill prova på. Eller så får vi matbloggare se till att höja alla dessa klassiker till skyarna och göra dem oförglömliga.

    SvaraRadera
  2. En väldigt god kaka och din är jättefin! Kram

    SvaraRadera
  3. Visst är det gott! Snabbt och smidigt att baka. Gott, gott! :)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Gahhhh vad fin kaka. Måste jag baka tack för receptet! kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Sant, klassikerna får stå tillbaka när man hela tiden letar efter ny inspiration och smaker :) Den här ser så fin ut, gillar mönstret du gjort!

    SvaraRadera
  6. Tigerkaka är ju bara så gott, en klassiker som kommer bestå.

    Kram kram

    SvaraRadera
  7. Så fin den blev. Mums för tigerkaka! Det brukar bli kompromissen hemma hos oss, sambon vill alltid ha choklad, och jag tycker om sockerkaka. Då kan ju inte tigerkaka bli bättre=)

    SvaraRadera