En klassisk tigerkaka är ju aldrig helt fel. Det blir liksom aldrig av att man bakar dom gamla klasssikerna för det är så mycket annat man vill göra.
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter. Rör smör och socker poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret och vätskan.
- Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon. Smaksätt resten av smeten med vaniljsocker.
- Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Mums med tigerkaka. Känns lite synd att de gamla klassiskerna som är så goda faller i skymundan för allt nytt man vill prova på. Eller så får vi matbloggare se till att höja alla dessa klassiker till skyarna och göra dem oförglömliga.
SvaraRaderaEn väldigt god kaka och din är jättefin! Kram
SvaraRaderaVisst är det gott! Snabbt och smidigt att baka. Gott, gott! :)
SvaraRaderaKram
Gahhhh vad fin kaka. Måste jag baka tack för receptet! kram Sofia
SvaraRaderaSant, klassikerna får stå tillbaka när man hela tiden letar efter ny inspiration och smaker :) Den här ser så fin ut, gillar mönstret du gjort!
SvaraRaderaTigerkaka är ju bara så gott, en klassiker som kommer bestå.
SvaraRaderaKram kram
Så fin den blev. Mums för tigerkaka! Det brukar bli kompromissen hemma hos oss, sambon vill alltid ha choklad, och jag tycker om sockerkaka. Då kan ju inte tigerkaka bli bättre=)
SvaraRadera