tisdag 7 februari 2012

SPÄNNANDE KASSLERGRYTA



Den här rätten passar lika bra som festmåltid och vardagsmat.

4 pers

400 g kassler
1 röd paprika
1 liten burk ananas
1 bit purjolök
2 msk smör
2 tsk curry
4 msk tomatketchup
1/2 burk krossade tomater
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm paprikapulver
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär kasslern och paprikan i strimlor. Skär ananasen i bitar och skiva purjolöken.
  2. Smält smöret i en gryta och fräs curryn i ca 1 min. Tillsätt kassler, paprika, purjolök och vitlök. Fräs allt i ca 5 min.
  3. Rör ner ketchup, krossade tomater och creme fraiche. Låt grytan koka på svag värme ca 10 min.
  4. Blanda ner ananas och krydda med paprikapulver, salt och peppar.

1 kommentar:

  1. Kalasgott! Funkar väldigt bra utan ananas om man är allergisk.

    SvaraRadera