Jag hade en liten tanke om att jag skulle prova ett nytt bull/bröd recept varje helg för det är ju alltid gott!!
Dom här blev väldigt goda!
20 st
Dom här blev väldigt goda!
20 st
50 g jäst
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
3 msk olja
3 dl havrekli
ca 10 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR:
- Smula jästen i en bunke. Värm vatten till 37 grader. Häll sedan vatten över jästen och rör tills jästen löst sig.
- Häll i de andra ingredienserna och rör till en smidig deg.
- Låt jäsa i 45 min under bakduk. Ta sen upp degen och knåda den lätt. Gör 20 små bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt dem jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
- Grädda mitt i ugen i 225 grader i ca 10 min.
Så fina och så gott!
SvaraRadera