onsdag 22 februari 2012

HAVREFRANSKA

Jag hade en liten tanke om att jag skulle prova ett nytt bull/bröd recept varje helg för det är ju alltid gott!!
Dom här blev väldigt goda!

20 st

50 g jäst
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
3 msk olja
3 dl havrekli
ca 10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten till 37 grader. Häll sedan vatten över jästen och rör tills jästen löst sig.
  2. Häll i de andra ingredienserna och rör till en smidig deg.
  3. Låt jäsa i 45 min under bakduk. Ta sen upp degen och knåda den lätt. Gör 20 små bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt dem jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
  5. Grädda mitt i ugen i 225 grader i ca 10 min.

1 kommentar: