Det här receptet kommer från Viktväktarnas bok "Grytor och gratänger" och i detta recept steker man inte köttet utan lägger i det i vätskan lite i taget och låter det sen sjuda. Köttet blir väldigt mört och gott, om man steker det kan det lätt bli lite segt. Jag har matvete till som är ett alternativ till ris. Och en massa goda grönsaker i.
4 pers
500 g skinkstek
1 lök
1 liten squash
2 paprikor, olika färg
200 g ananasringar i egen juice
2 dl köttbuljong
2 msk soja
3 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk såsredning
2 dl matvete
GÖR SÅ HÄR:
- Tillaga matvete enl förpackningen. Strimla köttet, skala och klyfta löken tunt. Dela squashen i skivor och strimla paprikan. Skär ananasen i bitar, spara juicen. Koka upp buljong, soja och ananasjuicen i en gryta.
- Lägg ner köttet, lite i taget. Tillsätt lök, pressad vitlök, vinäger, tomatpuré, ingefära, salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 15 min.
- Tillsätt ananas, squash och paprika och låt det sjuda ytterligare 5 min. Red av grytan.
Servera med matvete.
Propoints: 8
Mmm...smaskens! Bara favorit-ingredienser! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram
//Lana
åh ser riktigt gott ut.de här behöver ja efter bebisen ankomst.måste ner med mammakilona.
SvaraRaderaVerkar väldigt gott! Älskar söt-sur sås. Muuums!
SvaraRaderaSå gott det låter Tina! Jag gillar matvete också!
SvaraRaderaHa en fin helg! Kram
Visst hade du ett liknande sötsurt recept uppe en gång tidigare? Vill minnas att jag blev lika sugen då nämligen :) Sparar och måste prova!
SvaraRaderaDet stämmer Suzanna, samma tillagningssätt. Och lika gott!! Kul att du vill prova på recepten!!
RaderaHärligt recept och passande höstfärger!
SvaraRaderaMatvete är så gott och sötsur gryta, ja tack! :)
SvaraRaderaMm så gott det låter. Sötsurt!
SvaraRaderaJag älskar sötsurt! Läcker bild! Kram!
SvaraRaderaVad gott med lite asiatiska smaker i grytan. Jag tror jag ska ta och testa med kyckling istället för skinkstek.
SvaraRaderaSv; Kossorna var inte så svårmutade!:) Festligt nog ställde de upp sig som de värsta linslusarna och tittade lydigt in i kameran.
Kram
Så gott med en sötsur gryta, ingefära har vi aldrig provat att ha i en sådan så det ska vi testa nästa gång. Kul med nya tips och idéer.
SvaraRaderaVilken härlig färg på grytan, säkert jättegott! Vi äter också matvete som alternativ till ris och pasta ibland, gott med variation!
SvaraRadera