Det här goda receptet hittade jag hos Bara en kaka till. En jättehärlig blogg med många goda recept och jättefina bilder. Gratänger är alltid gott!!
4 pers
3 kycklingbröstfiléer
minst 100 g salami (jag tog ventricina)
2 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
1 kruka basilika
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 fond du chef kyckling
flingsalt, grovmalen svartpeppar
minst 2 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR:
- Skär kycklingfiléerna i bitar. Salta och peppra dem och stek den i smör el olja i en stekpanna.
- Pressa ner vitlöksklyftorna och låt dem fräsa med.
- Lägg kycklingen i botten av en ugnsform. Skär salamin i bitar och lägg över kycklingen. Halvera cocktailtomaterna och dra loss basilika bladen strö över salamin.
- Strö sedan på den rivna osten. Vispa ihop grädde, creme fraiche och fond du chef kyckling och slå detta över gratängen.
- Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 min tills osten fått fin färg.
MMMM va gott,aldrig ätit kycklinggratäng men jösses nu blev ja ju lätt sugen på det.
SvaraRaderaMums så gott!
SvaraRaderaJättegott!! :-)
SvaraRaderaDen ser jättegod ut! :)
SvaraRaderaost är verkligen ngt jag saknar! klarar inte av låglaktos ens =/
SvaraRaderaDet verkar vara en rätt helt i min smak! Vad kul med salami i!
SvaraRaderaFin blogg :-)
SvaraRaderaTack!! Kul att du har har hittat hit!!!
Radera