Den här kakan ska serveras riktigt kall, perfekt att ha i frysen och ta fram en stund innan servering!!
Den är bara så god!!
100 g sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker
3 äggulor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 påse mandelspån eller hackad mandel
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg bakplåtspapper i botten på en springform ca 23 cm i diameter.
- Skålla och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mandeln och sockret. Vänd ner vitorna försiktigt. Bred ut smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Stjälp upp kakan, dra bort bakplåtspappret och låt den kallna.
- Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en kastrull. Sjud krämen tjock under kraftig omrörning. Låt krämen svalna något. Häll den över tårtbotten och garnera med rostad flagad eller hackad mandel. Ställ i kylen och servera den riktigt kall.
Ja, den ser mycket god ut!
SvaraRaderaSå himla smidigt att ha den fixad och färdig, det gillar vi!
SvaraRaderaEn av mina favorittårtor!!
SvaraRaderaOj vad gott det låter!
SvaraRaderaSå god den ser ut! :)
SvaraRaderaDEn påminner ju lite om Delicatos mandeltårta, men ser mycket godare ut :D
SvaraRaderaDen smakar som den fast den är hemmagjord!!
RaderaHar aldrig smakat men den ser ju onekligen riktigt smarrig ut!
SvaraRaderaDå får du absolut testa den!!!
Raderagår ju att göra både gluten- och laktosfri! MÅSTE testa!någonting att smaska på runt advent kanske..med saffran i...mmmums! :D
SvaraRaderaSaffran hade ju varit gott i:))
RaderaÅh, mandel som är så gott. Smaskens!
SvaraRaderaåh va gott de ser ut,en kaka i min smak.Först nu ja hör talas om denna sötbit,åh ja vill allt
SvaraRaderaha en nu och mumsa på