tisdag 9 oktober 2012

FLÄSKFILÉ I SÖTSURSÅS


Fläsk är det kött som föredras i stora delar av Thailand. Detta är en thailändsk version av den mer kinesiska rätten. Grönsakerna kan varieras efter tycke och smak men välj sådana som är knapriga efter tillagning.

4 pers

225 g skivad ananas på burk (spara lagen)
3 msk plommonsås eller ketchup
5 msk fisksås
2 msk socker
olja
500 g skivat fläskfilé
4 vitlöksklyftor
1 morot 
2 gula lökar
1 röd paprika
1 liten gurka
1 tomat eller några cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda ananaslagen med plommonsåsen eller ketchupen, fisksåsen och sockret i en liten skål. Rör om tills det blir slätt.
  2. Hetta upp en wokpanna med olja och stek fläskfilén. Ta upp det med en hålslev.
  3. Hacka vitlöken. Skiva moroten, skär löken i båtar och dela paprikan i mindre bitar. Skär gurkan och anansen i bitar.
  4. Tillsätt vitlöken i den varma woken och fräs ca 1 min. Tillsätt morot, lök och paprika och fräs under omrörning 1-2 min. Tillsätt gurka, tomat, ananas och ananaslagröran och rör om ytterligare 1 min. Smaka av och justera kryddblandningen om det behövs.


2 kommentarer:

  1. Sötsur sås är riktigt gott! jag äter ju inte fläskkött men det funkar säkert lika bra med kyckling eller quorn.

    SvaraRadera