onsdag 10 oktober 2012

CHOKLADMOUSSE MED ROM


Den här chokladmoussen blir riktigt luftig och god. Den har funnits i mina ägor länge. Receptet kommer från en bok som heter Gourmet à la carte, det är en av mina allra första kokböcker från typ 1989. Det är ett väl beprövat recept som alltid är lika god och uppskattad.
Det här är en perfekt avslutning på fredagskvällen och detta är därför mitt bidrag till Söta saker där Månadens tema är just Fredag.

6 pers

2 äggulor
2 äggvitor
1 msk socker
2 1/2 dl vispgrädde
120 g mörk choklad
1 tsk kallt kaffe
2 cl mörk rom

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa äggulor och socker pösigt.
  2. Smält chokladen och tillsätt kaffe och rom.
  3. Vispa äggvitorna för sig till hårt skum. Vispa grädden.
  4. Blanda väl de smälta ingredienserna med de hopvispade äggulorna och sockret. 
  5. Rör försiktigt ner först äggvitorna och sedan vispgrädden i blandningen.
  6. Häll blandningen i portionsformar och ställ kallt. 
Garnera med vispad grädde.








13 kommentarer:

  1. Chokladmousse är så smarrigt! Kan tänka mig att lite rom i blir kanongott!

    SvaraRadera
  2. Ser underbart chokladigt ut! Låter riktigt gott med en skvätt rom i :)

    SvaraRadera
  3. Å vad sugen jag blir på efterrätt nu! Det kanske måste bli en med choklad och rom i till helgen!

    SvaraRadera
  4. Åj jösses vad smaskigt.. Och lyxigt!

    SvaraRadera
  5. Åh den ser ut som en mousse ska göra! Har letat ganska länge efter den perfekta moussen, så jag måste testa ditt recept!

    SvaraRadera
  6. Ser verkligen ljuvligt god ut!:-)

    SvaraRadera
  7. Åh, vad gott! Skulle verkligen vilja ha lite av detta! Hr dessutom lite romarom i skafferiet som borde funka bra.

    SvaraRadera
  8. Åhh, vad du frestar mig! Jag blir såå sugen på chokladmousse nu när godissuget slår till:)

    SV; Jag har inte heller sett tidningen innan men det var en bra tidning med blandade recept på goda kakor och bröd.

    SvaraRadera
  9. Ojojoj, hemmagjord chokladmousse, den ser så len och smarrig ut!

    SvaraRadera
  10. Mmmm, ser fullkomligt livsfarlig ut! Perfekt konsistens.

    Kram

    SvaraRadera