lördag 4 augusti 2012

KÖTTFÄRSBIFFAR MED GETOSTYOGHURT, ROSTADE ROTFRUKTER


Rostade rotfrukter är en favorit hemma hos oss, här tillsammans med en köttfärsbiff smaksatt med senap och en god getostyoghurt!!

4 pers

400 g nötfärs
2 äggulor
salt, svartpeppar
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl grädde

2 dl matyoghurt
100 g getost, tex chèvre

GÖR SÅ HÄR:



  1. Blanda färsen med äggulor, salt, peppar, senap och finhackad vitlök. Tillsätt grädden lite i tagen och blanda till jämn färs. 
  2. Forma till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida på medelvärme.
  3. Mixa osten och yoghurten slätt.
  4.  Sätt ugnen på 225 grader. 
  5. Skär rotfrukter, jag tog potatis, morötter och palsternacka, i bitar. Lägg på en djup ugnsform. Häll över raps eller olivolja. Salta och peppra. Låt stå inne tills de är klara ca, 20-25 min. Rör runt med jämna mellanrum.

7 kommentarer:

  1. åh de här är så himla gott,blir o ta och göra i helgen...mmm eller få se om ja orkar vänta,heheh

    SvaraRadera
  2. Rostad rotfrukt är en favorit hemma hos oss... jag brukar även slänga i några vitlöksklyftor med skalet på... blir mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gud ja. Rostad vitlök är ju så gott. Får lägga ner lite sånt nästa gång jag gör rostade rotfrukter!!

      Radera
  3. Mmm, ser riktigt gott ut och en rätt som går hem hos de flesta.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Tänk, något av det bästa med hösten är just alla fina rotfrukter som gör entré! Så gott med rostade.

    SvaraRadera