torsdag 2 augusti 2012

GRANOLA MED KANEL OCH KARDEMUMMA


Att göra sin egen granola/müsli är ändå godare än de man köper, dessutom kan man göra sin egen blandning själv, ta vad man tycker om. Just det här receptet har jag hittat på Remsans bistro. Jag har använt mig av muscuvadosocker istället och ökat mängden av sockret och sirapen. Jag har även tagit dinkelflingor istället för rågflingor.


5 dl fiberhavregryn
4 dl dinkelflingor
1 dl vetekli
1 dl kokos
1 dl pumpafrö
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1 dl hackade cashewnötter
1 dl hackade hasselnötter

2 dl vatten
1 dl rapsolja
1 dl muscuvadosocker
1 dl mörk sirap
1 tsk mald kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla gryn, frön och nötter i en långpanna. 
  2. Blanda vatten, rapsolja, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Rör i blandningen medans du värmer den, den ska inte koka. 
  3. Häll blandningen över det torra på plåten och blanda ordentligt. Sprid ut allt på plåten och sätt in i ugnen i 30 min.
  4. Blanda runt 2-3 gånger under tiden så att det inte bränns. 
  5. Blanda ev i lite torkad frukt och förvara i en burk.

6 kommentarer:

  1. Kardemumma har jag aldrig provat, men det verkar ju värt ett försök. Super gott verkar det!
    Ha det så bra //Lottzy

    SvaraRadera
  2. Gillar din bild här och så nyttigt och gott med granola. Dinkelflingor använder jag titt som tätt i bakningen också!

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott det ser ut! Det var längesedan jag gjorde hemmagjord müsli. Ditt recept verkar jättebra!

    SvaraRadera
  4. åh har faktiskt en muslikvarn så måste ta och göra min egna musli snart,ser sååå gott ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är en müslikvarn?? Har aldrig hört talas om...

      Radera