En fräsch dessert med krämig mascarponekräm gjorde jag härmodagen!!
4 pers
Mascarponekräm:
100 g mascarpone
3/4 dl vispgrädde
50 g vit choklad
Kanderade nötter
100 g skalade pistagenötter1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
Marinerade jordgubbar:
1/2 l jordgubbar
1 msk råsocker
1 msk citronsaft
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa grädden. Hacka chokladen i bitar och smält den. Rör ner mascarpone och smält choklad i grädden så det blir en jämn smet. Låt stå i kylen minst en timme.
- Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Tillsätt socker och vatten och rör runt med en träslev tills vätskan kokan in och stelnar kring nötterna.Låt svalna och hacka grovt. Det är viktigt att röra om hela tiden. Skaka stekpannan så att nötterna täcks av sockerblandningen.
- Rör samman socker och citronsaft i en mortel. Tillsätt 2-3 stora jordgubbar och mortla samman till en grov sockerlag.
- Dela jordgubbarna i kvartar och blanda med jordgubbssockerlagen. Låt stå i ca 20 min.
- Lägg upp jordgubbarna i portionsformar och toppa med mascarpone kräm och kanderade nötter.
Ååh va gott de såg ut!
SvaraRaderamums va läckert.den där vill man ha just här,perfekt efter middan
SvaraRaderaÅåå....alla dessa recept med jordgubbar! Skulle kunna leva på jordgubbar just nu.
SvaraRaderaMan måste passa på nu när dom finns.
RaderaMmmm... det hela ser jättegott nu. Blev extra sugen nu på kanderade nötter!
SvaraRaderaKanderade nötter är ju så gott!!
RaderaSer jättegott ut!!
SvaraRaderaMen vad gott :)
SvaraRaderaSlurp säger jag här, så gott det ser ut! Att jordgubbsfrossa är en favoritsysselsättning hemma hos oss ;)
SvaraRaderaNu är dom söta och goda!!
Raderajorgubbar och kanderade nötter...En sån fantastisk god dessert! jag blir faktiskt helt lyrisk!!:-)
SvaraRaderaMen guuud så gott! Jag som precis funderade på om vi skulle ha lite efterrätt. Det här såg ju hur gott ut som helst!
SvaraRadera