Apelsin och lax passar bra ihop. Lax i folie tycker jag blir saftigt och gott och här blir det extra sting med chilin.
4 pers
4 laxfilébitar à ca 125 g
1 knippa salladslök
2 apelsiner
1 röd chili
1 tsk salt
1 röd paprika
4 port bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse färsk spenat 150 g
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxfilébitarna på var sitt ark aluminiumfolie. Strimla salladslöken. Skala och skär apelsinerna i skinnfria bitar. Kärna ur och strimla chilin. Fördela lök, apelsin och chili över laxen. Strö över salt.
- Vik ihop folien till tättslutande paket och ställ dem på en plåt. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min.
- Kärna ur och hacka paprikan. Tillaga bulgur med grönsaksbuljong enligt förpackningen. Tillsätt paprika och spenat när 2 min återstår av koktiden. Smaka av salt och peppar.
Det såg riktigt gott ut!
SvaraRaderaÅh vilken ljuvlig kombination mums vattnas i munnen kram Sofia
SvaraRaderaja ska absolut testa på spenatbulgur,vi äter bulgur flitigt och nu är de säsong för spenat i pappas koloni,så nu är de bara ut o plocka.tack för tipset,ser underbart gott ut
SvaraRaderaSpenat är så gott. Det är bara att passa på att plocka på sig med spenat!!
RaderaUnderbart!
SvaraRaderaMen vilken härlig rätt detta måste provas :)
SvaraRaderaAbsolut, rätt ner i spara-mappen åker det!
SvaraRadera