fredag 20 juli 2012

APELSINLAX I PAKET MED SPENATBULGUR



Apelsin och lax passar bra ihop. Lax i folie tycker jag blir saftigt och gott och här blir det extra sting med chilin.

4 pers

4 laxfilébitar à ca 125 g
1 knippa salladslök
2 apelsiner
1 röd chili
1 tsk salt
1 röd paprika
4 port bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse färsk spenat 150 g
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxfilébitarna på var sitt ark aluminiumfolie. Strimla salladslöken. Skala och skär apelsinerna i skinnfria bitar. Kärna ur och strimla chilin. Fördela lök, apelsin och chili över laxen. Strö över salt.
  2. Vik ihop folien till tättslutande paket och ställ dem på en plåt. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. 
  3. Kärna ur och hacka paprikan. Tillaga bulgur med grönsaksbuljong enligt förpackningen. Tillsätt paprika och spenat när 2 min återstår av koktiden. Smaka av salt och peppar.



7 kommentarer:

  1. Åh vilken ljuvlig kombination mums vattnas i munnen kram Sofia

    SvaraRadera
  2. ja ska absolut testa på spenatbulgur,vi äter bulgur flitigt och nu är de säsong för spenat i pappas koloni,så nu är de bara ut o plocka.tack för tipset,ser underbart gott ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spenat är så gott. Det är bara att passa på att plocka på sig med spenat!!

      Radera
  3. Men vilken härlig rätt detta måste provas :)

    SvaraRadera
  4. Absolut, rätt ner i spara-mappen åker det!

    SvaraRadera