En klassisk sockerkaka är aldrig helt fel, det är alltid lika gott.
75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR:
- Smörj och bröa en avlång form eller en rund hålform, ca 1 1/2 l.
- Smält matfettet.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Häll mjölken i smöret och blanda ner i äggsmeten. Tillsätt mjölblandningen och rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen.
- Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Gott med sockerkaka!
SvaraRaderaMums den ser urfin och god ut : ) kram sugen i Hjo Sofia
SvaraRaderaInte alls fel! Gillar den som mest när den är helt nybakad, direkt från ugnen. Mums, så gott det är. Var faktiskt länge sedan jag bakade just det.
SvaraRaderaKram Malin
gjorde oxå sockerkaka inte så länge sen och de var ju bara helt underbart,otroligt saftig och smälter i munnen.de är ju så gott med sockerkaka,och sen blir de nåt över perfekt o göra cake pops.
SvaraRaderaCakepops har jag aldrig provat, men även det får jag prova!!
Radera