Den här pastasalladen gjorde jag för några dagar sen. En härlig krämig pastasallad som passar bra på buffé bordet. Vi åt resterna dagen efter och då hade den tjocknat till sig men jag hällde i lite mjölk så blev den bra. Gör en hel sats pesto, så kan ni ha till senare tillfälle. Använd halva satsen till det här receptet.
4 pers
250 g pasta
1 dl creme fraiche
1 1/2 dl gräddfil
2 kycklingfiléer
1 liten purjolök
1 röd paprika
100 g fetaost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Pesto:
3 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
50 g pinjenötter
1 dl olivolja
100 g riven parmesanost
salt
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med creme fraiche och gräddfil.
- Stek kycklingfiléerna och låt kallna. Skär i små bitar.
- Pesto:
- Skala och pressa vitlöken. Mixa basilkablad och pinjenötter. Häll i olivoljan blanda i parmesanost och vitlök.. Smaka av med salt.
- Stek bacon och skär i bitar. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skär paprika och purjolök i bitar. Skär fetaosten i bitar. Blanda pastan med kyckling, bacon, paprika, purjolök, peston och fetaost. Smaka av med salt och peppar.
Älskar hemmagjord pesto, så gott! Att sedan använda till pastasallad låter ju prima.
SvaraRaderaKram Malin
Vilken fin pastarätt!
SvaraRaderaÄnnu ett recept vi sparar, tack!
SvaraRaderaNär ska man blanda i peston eller ska man ha den bredvid?
SvaraRaderaDet ser väldigt gott ut.
Oj det var kanske lite otydligt i receptet, men det ska ju geggas i själva pastasalladen!!
Radera