Den här kasslergratängen är härligt krämig och god.
4-6 pers
4-6 pers
3 dl ris
6 dl vatten
1 grönsaksbuljong tärning
1 paprika
2 rödlökar
2 msk smör
5 ananasringar
4 tomater
500 g benfri kassler
250 g mjukost
2 dl grädde
curry efter smak
salt
GÖR SÅ HÄR:
- Koka riset i buljongen. Kärna ur paprikan och skär i små tärningar. Rör ner det i det kokta riset. Bred ut riset i en smörad form.
- Skala och skär lökarna i tärningar och puttra dem mjuka i smör. Skär ananasbitarna i bitar, hacka tomaterna och tärna kasslern. Blanda ihop med löken och lägg ovanpå riset.
- Rör ut mjukosten med grädde och smaksätt med curry och salt. Häll såsen över gratängen och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20-25 min tills rätten är genomvarm och har fått fin färg. Servera med sallad.
Hallå där! såg precis att jag är med i din blogglista. Vad glad jag blir..Tack! :-)
SvaraRadera