Häromdagen gjorde jag klassisk mandelfisk, serverad med hemmagjord (såklart) potatismos.
Jag gör gärna min mos på King Edward, mycket salt i kokvattnet och mycket smör i moset. Vill man ha en "nyttigare" variant på Mandelfisk finns receptet på en GI variant av Mandelfisk Här.
3 pers
400 g fiskfilé, tex kolja, torsk, sej
1/2 tsk salt
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl flagad sötmandel
1/2 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra på fisken.
- Hacka vitlöken. Smält smöret, blanda med ströbröd, mandel, persilja och vitlök. Bred blandningen över fisken.
- Sätt in formen i ugnen och låt stå ca 25 min.
Servera med potatismos.
Det ser så gott ut,allt du gör.
SvaraRaderaHa en bra Påsk!