tisdag 22 november 2011

CHOKLADBISKVIER



Det var längesen jag gjorde chokladbiskvier men igår fick jag för mig att göra såna här små rackare.

275 g mandelmassa
1 äggvita
50 g mörk choklad
125 g smör rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
200 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig.
  2. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
  3. Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. 
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan upp.
  5. Smält chokladen till fyllningen och låt den svalna något. 
  6. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp.
  7. Vänd ner chokladen i smörkrämen. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna i kyl 30 min.
  8. Bryt chokladen i bitar och smält. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskåp.

3 kommentarer:

  1. Dessa är så goda och lätt att man får ner ett par stycken,brukar göra mina mini,och då får man äta fler *ler*

    SvaraRadera
  2. Hur mycket smör skall det vara i fyllningen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppsan, jag glömde visst skriva smöret, 125 g ska det vara. Nu är det ändrat i receptet

      Radera