Det var längesen jag gjorde chokladbiskvier men igår fick jag för mig att göra såna här små rackare.
275 g mandelmassa
1 äggvita
50 g mörk choklad
125 g smör rumsvarmt
125 g smör rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
200 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig.
- Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
- Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan upp.
- Smält chokladen till fyllningen och låt den svalna något.
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp.
- Vänd ner chokladen i smörkrämen. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna i kyl 30 min.
- Bryt chokladen i bitar och smält. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskåp.
Dessa är så goda och lätt att man får ner ett par stycken,brukar göra mina mini,och då får man äta fler *ler*
SvaraRaderaHur mycket smör skall det vara i fyllningen?
SvaraRaderaHoppsan, jag glömde visst skriva smöret, 125 g ska det vara. Nu är det ändrat i receptet
Radera