onsdag 23 november 2011

KRYDDGRANOLA

Den här müslin har en härlig smak av jul. När man rostar i ugnen sprider sig en pepparkaks doft av kryddnejlika, ingefära och kanel.

6 dl fiberhavregryn
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö
1/2 msk krossade linfrö
1/2 dl råsocker
1/2 msk mald kryddnejlika
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
saften av 1 apelsin
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl russin

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda gryn, frön, socker och kryddor i en skål.
  2. Dela apelsinen och pressa ur saften i en skål. Häll i vatten och olja och rör om. Häll ner vätskan bland grynen och rör om ordentligt.
  3. Sprid ut blandningen på en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 25 min. Rör om flera gånger så att den inte blir bränd. Blanda ner russin och förvara müslin i en burk med lock.

    1 kommentar:

    1. Härligt kombination. Alltid gott med egen musli och hälsosamt

      SvaraRadera