torsdag 17 november 2011

MÖRA DUMLEGROTTOR



Jag köpte dom här nya Dumle Gingerbread, tänkte att jag måste ju pröva. Dom föll inte min man i smaken och ska jag vara ärlig så är orginalet bättre. Jag tyckte det var en lite konstig eftersmak. Men vad gör man då med en hel påse Dumle.?Jag hittade det här receptet på Dumlegrottor. Och faktiskt så passade dessa Dumle bättre här. Smaken gifte sig fint med själva kakan.

16 st

175 g rumstempererat smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
16 dumlekolor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smörsmeten
  2. Forma degen till 16 kulor och lägg i mazarinformar.
  3. Tryck ner en dumlekola i varje kula och grädda i ca 15 min i 175 grader.

2 kommentarer:

  1. Dumle blir verkligen riktigt gott i kakvärlden, det passar så fint ihop!

    SvaraRadera
  2. det blir ännu godare med en orginal nobless på varje som man lägger på efter att dom kommer från ugnen så dom smälter lite bara sen in i kylen så det stelnar:) så himla gott:)

    SvaraRadera