6 pers
3 gula lökar
1 vitlök
15 svartpepparkorn
5 kg tunna revbensspjäll
Barbecueglaze:
2 dl ljust muscuvadosocker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
4 klyftor vitlök
Coleslaw:
1/2 vitkålshuvud
2 morötter
4 dl majonäs
2 dl dijonsenap
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, lök i klyftor, hel vitlöksklyfta och svartpepparkorn.
- Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 1/2 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp spjällen ur buljongen och torka dem med hushållspapper.
- Lägg dem på en ugnsplåt och pensla med barbecuesås. Griljera i ca 30 min och pensla på glaze flera gånger under griljeringen.
Glaze:
- Blanda muscovadosocker, soja, honung och ketchup i en bunke.
- Skala och riv ingefäran och vitlöken och rör i den i glazen.
Coleslaw:
- Strimla kålen och morötterna fint. Blanda med majonäs, senap, salt och peppar.
Servera spareribsen med coleslaw och klyftpotatis
O det lät gott!! Och här grillar vi bara en kotlett! ;)
SvaraRadera