10 st
5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl special
GÖR SÅ HÄR:
- Värm mjölken till ca 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i ca 20 min.
- Smält smöret och rör ner det i grynblandningen.
- Smula ner jästen och blanda ordentligt.
- Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
- Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda tekakor ca 1 cm tjocka.
- Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Ja tack, för nybakade sådana till min frukost i morgon ;o)
SvaraRaderaKram Malin