fredag 12 augusti 2011

LAXPAJ


2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn
150 g smör
1 msk linfrö
1 msk kallt vatten

FYLLNING:
250 g kallrökt lax
ca 10 cm purjolök
1/2 dl hackad dill
2 avokado
3 ägg 
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 1/2 dl riven ost
salt och saltpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda samman mjöl och smör. Tillsättt vatten och arbeta samman till en rund degboll. Svep in i plastfolie och lägg svalt i ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda skalet i ca 10 min.
  3. Skär laxen i mindre bitar. Strimla purjolöken och hacka dillen. Skala kärna ur och skiva avokadon. Fördela lax, purjolök och dill i det förgräddade pajskalet. Blanda samman ägg, mjölk, grädde och riven ost samt salt och peppar.
  4. Häll stanningen över fyllningen och lägg ner avokadoskivorna.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen har fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar