Jahaja, jag får väl också hänga med i burgarträsket nu när det verkar vara populärt med egna burgare. Jag har ju hört mycket om högrevsfärsen som passar bra till burgare. Jag har alltid kört på vanlig nötfärs.
Detta recept hittade jag i senaste numret av Mitt Kök.
För er som följer mig på instagram @blandbakverkochkastruller såg att jag la in en bild på denna skapelse tidigare idag!!
4 pers
700 g högrevsfärs
1 msk inlagda jalapenos, hackade
1 msk dijonsenap
4 skivor cheddarost
Tillbehör:
1 påse nachos
2 dl creme fraiche
1 burk tacosalsa
3 tomater
2 avokakor, skivade
1 röd lök skivad
4 hamburerbröd
sallad
GÖR SÅ HÄR:
- Förbered och lägg upp önskade tillbehör.
- Blanda ihop färs, jalapenos och senap, dela i 4 lika stora delar. Forma till burgare som är ca 2 cm höga. Arbeta inte färsen mer än nödvändigt för att burgarna ska ta ihop.
- Stek burgarna i smör eller grilla några minuter per sida, salta och peppra efter stekningen, lägg på ost och servera med önskade tillbehör.
Jag la även i lite salsa under burgaren så den fick lite "dressing" i sig!!
Så gott med hamburgare på "riktig" färs! Funderar på att köpa köttkvarn till min Kichen Aid för att mala egen färs! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Ser gott ut, vegisjalapenoburgare bör jag testa. Jag som gillar starkt! :)
SvaraRaderaWow! låter så gott Tina!
SvaraRaderaKram/Gosia
Hamburgerträsket kan vara farligt ibland! ;) Ser gott ut!
SvaraRaderaGott det ser ut
SvaraRaderaGillade också den italienska pajen ... får bli till att testa i helgen
Verkar som några riktigt goda burgare! Har faktiskt inte testat med högrev än. Blir det så mycket bättre än vanlig nötfärs? ;)Brukar annars köra på det... och gärna City Gross färs, den är den bästa!
SvaraRaderaKram
Jalapenos i burgarna, så smart och gott!
SvaraRaderaHåller med om att hemgjorda burgare gjord på en god färs slår mycket i matväg.
SvaraRaderaBrukar fylla mina med små bitar av just jalapenso och och annat gott.
Kram!
Kram Lena från make a head food
Hemmagjorda burgare är verkligen gott tycker jag! Det är tacksamt att variera i olika smaker och tillbehör och den du har gjort ser ju supersmarrig ut!!
SvaraRadera