En klassisk enkel köttgryta är alltid gott. Grytor är lite av höstmat men här hemma passar det lika bra när som helst!! Här har jag Amandine potatis till som är en favorit hos mig, den har god smak och bra konsistens!! Visste ni det att för att få perfekt potatis ska man välja jämnstora potatisar så att alla blir klara samtidigt. Koka upp vattnet med 1 msk salt per liter vatten. Potatisen behöver snabbt komma upp i en temperatur för att få en bra konsistens. Låt potatisen koka tills innertemperaturen är 96 grader (använd en digital termometer) och servera direkt. Lika dant om man gör mos.
Däremot vid kokning av färskpotatis ska innertemperaturen vara max 94 grader.
Potatis blir klistrig seg och skinnig om den kokas till för hög temperatur.
4 pers
700 g högrev
7 dl vatten
1/2 dl kalvfond
1 lök
3 morötter
100 g palsternacka
100 g rotselleri
10 vitpepparkorn
6 lagerblad
GÖR SÅ HÄR:
- Skär köttet i bitar och bryn dem i en gryta.
- Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet.
- Koka upp och ta bort skummet. Koka på svag värme i ca 1 timme, häll ev på mer vatten.
- Skala lök, morötter, palsternacka och rotselleri och skär i grova bitar.
- Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad.
- Koka vidare ca 30 min eller tills köttet är mört.
- Avsluta med att smaka av med mer kalvfond och salt och peppar.
- Servera med potatis.
Oh, sååå gott! Längesen jag lagade gryta på högrev! Tack tack för påminnelsen! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Ja det var ett superhärligt hotell :) Kram
SvaraRaderaHåller med dig, gryta kan man äta höst som vår. Alltid lika gott! :)
SvaraRaderaHåller med! Köttgryta funkar alltid. Hoppas du har en skön helg.
SvaraRaderaMmm gottigt:)
SvaraRaderaHa en fantastisk kväll!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Grytor är bra mat nästan alla dagar. Enda gången jag inte lagar det är när det är högsommarvärme men det händer ju inte så ofta i vårt kalla land. Kram!
SvaraRadera