Det här är det godaste kamben jag någonsin ätit dom riktigt smälter i munnen och blir underbart goda med röksmaken!! Det passar bra nu när grillarna börjar komma fram. Hittar man inte kamben kan man ta spareribs.
4 pers
ca 2 kg kamben
Ribsvatten:
3 liter vatten
1/2 dl liquid smoke (rökarom på flaska)
10 st vitpepparkorn
1 msk rökt paprikapulver
Barbequesås:
1 1/2 dl tomatpuré
1/2 dl mörk sirap
25 g smält smör
2 msk dijonsenap
några tsk liquid smoke
1/2 dl öl
3 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 tsk farinsocker
1/2 msk soja
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
GÖR SÅ HÄR.
- Koka kamben i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet är mört och börjar släppa från benen.
- Barbequesås: Koka samman ingredienserna till en tjock sås.
- Bred såsen över kambenen och stek i ugnen i 200 grader eller släng på grillen. Pensla hela tiden på med såsen och vänd och pensla på, gör så ett par gånger. Fortsätt så tills de fått fin färg ca 15-20 min.
Mmm...vad gott det låter! :) Var kan man köpa kamben? :)
SvaraRaderaHa en fin lördag!
Kramar!
//Lana
Åhhh vad det ser gott ut känner lukten genom datorn ; ) kram Sofia
SvaraRaderadet såg gott ut :) ha en trevlig lördagskväll!
SvaraRaderaÅhhh!! Vad gott!! Låter mört o gott!!
SvaraRaderaMmm läckert:)
SvaraRaderaSlurp så gott! Det är ju livsfarligt att surfa runt på bloggar när man är vrålhungrig!
SvaraRaderaÅh, jag välkomnar grillsäsongen med öppna armar :) Majs är en stor passion för mig. Sitter faktiskt precis men en kolv :)
SvaraRaderaÅh, det blir så gott när revbenen kokas innan. De bara faller av benen när man biter i dem. Och sedan med en god BBQ-sås på - galet gott!
SvaraRaderaMmm, sånt är galet gott. Min svärfar brukar göra ngt liknande med Coca Cola, så gott.
SvaraRaderaSå rejält och gott! Det riktigt saftas i munnen, och då är jag inte ens så förtjust i bbq-sås. Men min sambo skulle älska detta=)
SvaraRaderaHimmel så gott. Vi brukar göra liknande och såsen skulle man kunna äta som soppa, mumsfilibabba!
SvaraRaderaÅh vad gott det låter, måste nog grilla kamben i helgen :)
SvaraRaderaLena från make a head food
Ser galet gott ut! Vi har revben från vildsvinet vi köpte, kanske får bli något sånt här.
SvaraRaderaDu frågade om smaken på köttet. Lite svårt att beskriva smaken, men som vanligt fläskkött tycker jag inte det är. Nu hade ju köttet marinerats i flera dagar, så det är ju svårt att riktigt säga något om det. Gjorde i går en pulled pork av en karréstek, men vi åt det aldrig. Drog ju till byns restaurang i stället. Vet inte är det blir att äta den nu, är bortbjudna i kväll. Vi kommer absolut att köpa mer vildsvin, vi betalde 50 kr kilot för köttet och då var det styckat och lagt i påsar. Inte illa alls!
Kram kram
Åh, kamben är verkligen kanon att grilla, det blir ju hur mört och saftigt som helst när man kokar dom innan grillen! En smarrig BBQ-sås på det så är man absolut i hamn!
SvaraRadera