tisdag 15 januari 2013

BIFF SZECHUAN MED NUDLAR


Biff szechuan har jag fastat för när i köper thai, fast då med ris till. 
Jag hittade ett recept med nudlar som blev supergott!!

4 pers

400 g lövbiff
1 krm salt
1 tsk potatismjöl
1-2 msk olja till stekning
400 g nudlar
1 röd paprika
1 stor gul lök
1 liten purjolök

Till såsen:
1 1/2 msk bönsås
1 1/2 msk hoisinsås
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
2 msk finhackad lök
1-1 /2 dl vatten
1 tsk potatismjöl


GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär köttet i mindre bitar. Strö över salt och potatismjöl och rör om.
  2. Skär paprikan i mindre bitar, löken i tunna skivor och strimla purjolöken. 
  3. Blanda samman bönsås, hoisinsås, vitlök, sambal, olja och finhackad lök.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning och skölj i kallt vatten.
  5. Hetta upp en wok och stek köttet i omgångar. Ta upp och stek därefter grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll över såsen. Blanda vatten och potatismjöl och häll i.
  6. Tillsätt nudlarna och rör om så att allt blir ordentligt blandat.


5 kommentarer:

  1. Åhhh vad gott gahhhhhh nu blev jag supersugen : ) kram på dig! Sofia

    SvaraRadera
  2. Jag köpte szechuanpeppar när jag var i Kina och älskar det! Tyvärr kunde jag ju inte ta med så mycket som jag hade önskat men jag har kvar både sådan peppar och fem kryddor-blandning. Men i Kina åt jag aldrig biff Szechuan eftersom jag inte var i den provinsen. Där är man noga med att laga den lokala maten. Väldigt gott var det i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har funderat på att köpa på internet, finns ju hur mycket kryddor där som helst!!!
      Spännande att varit i Kina, måste varit en upplevelse!!

      Radera
  3. Åh det låter super gott! Nått till helgen kanske :D

    SvaraRadera