Biff szechuan har jag fastat för när i köper thai, fast då med ris till.
Jag hittade ett recept med nudlar som blev supergott!!
4 pers
400 g lövbiff
1 krm salt
1 tsk potatismjöl
1-2 msk olja till stekning
400 g nudlar
1 röd paprika
1 stor gul lök
1 liten purjolök
Till såsen:
1 1/2 msk bönsås
1 1/2 msk hoisinsås
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
2 msk finhackad lök
1-1 /2 dl vatten
1 tsk potatismjöl
GÖR SÅ HÄR:
- Skär köttet i mindre bitar. Strö över salt och potatismjöl och rör om.
- Skär paprikan i mindre bitar, löken i tunna skivor och strimla purjolöken.
- Blanda samman bönsås, hoisinsås, vitlök, sambal, olja och finhackad lök.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning och skölj i kallt vatten.
- Hetta upp en wok och stek köttet i omgångar. Ta upp och stek därefter grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll över såsen. Blanda vatten och potatismjöl och häll i.
- Tillsätt nudlarna och rör om så att allt blir ordentligt blandat.
Åhhh vad gott gahhhhhh nu blev jag supersugen : ) kram på dig! Sofia
SvaraRaderaJag köpte szechuanpeppar när jag var i Kina och älskar det! Tyvärr kunde jag ju inte ta med så mycket som jag hade önskat men jag har kvar både sådan peppar och fem kryddor-blandning. Men i Kina åt jag aldrig biff Szechuan eftersom jag inte var i den provinsen. Där är man noga med att laga den lokala maten. Väldigt gott var det i alla fall!
SvaraRaderaJag har funderat på att köpa på internet, finns ju hur mycket kryddor där som helst!!!
RaderaSpännande att varit i Kina, måste varit en upplevelse!!
Åh det låter super gott! Nått till helgen kanske :D
SvaraRaderaÅh, sichuan! <3
SvaraRadera