Den här korvgrytan är ett bra alternativ till den vanliga korv stroganoffen. Med smak av indiska kryddor blir denna rätt en god vardagsmiddag.
4 pers
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 hackad röd chili
3 msk olja
2 msk gul curry
1 msk spiskummin
1/2 msk kanel
3 msk tomatpuré
1/2 dl färskriven ingefära
400 g krossade tomater
800 g kokosmjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk socker
1 msk olja
1 gul lök i klyftor
1 zucchini i halvmånar
1 röd paprika i bitar
500 g falukorv i bitar
GÖR SÅ HÄR:
- Stek vitlöken och chilin i olja i en kastrull. Tillsätt alla kryddorna och stek under omrörning ett par minuter. Rör ner tomatpuré och ingefära. Stek tills det blir en kryddpasta, nästan så det bränns lite.
- Slå på tomatkross och kokosmjölk, låt koka ihop i 10 min. Smaksätt med salt, svartpeppar och socker.
- Hetta upp en panna med olja. Stek grönsakerna så att de mjuknar lite, ca 2 min. Ta upp grönsakerna och stek korven i samma olja. När såsen kokat klart tillsätt grönsaker och korv.
Servera med ris.
i dag blev de faktiskt korvstrognaoff hos oss,heheheh.bra idè om man hinner tröttna på den vanliga varianten
SvaraRadera