fredag 22 juni 2012

INDISK CURRY MED FALUKORV


Den här korvgrytan är ett bra alternativ till den vanliga korv stroganoffen. Med smak av indiska kryddor blir denna rätt en god vardagsmiddag.

4 pers

2 pressade vitlöksklyftor
1/2 hackad röd chili
3 msk olja
2 msk gul curry
1 msk spiskummin
1/2 msk kanel
3 msk tomatpuré
1/2 dl färskriven ingefära
400 g krossade tomater
800 g kokosmjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk socker

1 msk olja
1 gul lök i klyftor
1 zucchini i halvmånar
1 röd paprika i bitar
500 g falukorv i bitar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Stek vitlöken och chilin i olja i en kastrull. Tillsätt alla kryddorna och stek under omrörning ett par minuter. Rör ner tomatpuré och ingefära. Stek tills det blir en kryddpasta, nästan så det bränns lite. 
  2. Slå på tomatkross och kokosmjölk, låt koka ihop i 10 min. Smaksätt med salt, svartpeppar och socker.
  3. Hetta upp en panna med olja. Stek grönsakerna så att de mjuknar lite, ca 2 min. Ta upp grönsakerna och stek korven i samma olja. När såsen kokat klart tillsätt grönsaker och korv. 
Servera med ris.


1 kommentar:

  1. i dag blev de faktiskt korvstrognaoff hos oss,heheheh.bra idè om man hinner tröttna på den vanliga varianten

    SvaraRadera