tisdag 19 juni 2012

FISKGRATÄNG MED SPENAT


Det här är en favorit hemma hos oss. Den blir krämig och god av creme fraichen och smakar helt underbart!!

4 pers

600 g torskfilé
500 g fryst bladspenat
2 tomater
1 knippe persilja
smör till formen
3 dl creme fraiche
salt, peppar
1-2 dl svarta oliver

GÖR SÅ HÄR*:

  1. Tina fisken om den är fryst. Tina spenaten och pressa ur det mesta av vätskan. Skär tomaterna i tärningar. Hacka persiljan.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform. Bred ut spenaten i formen.
  3. Toppa med fisken. Strö över tomattärningarna och persilja.
  4. Krydda creme fraichen med salt och peppar och häll den över fisken.
  5. Sätt formen i mitten av ugnen och låt stå ca 15 min eller tills fisken är färdig.
  6. Garnera med oliver.


4 kommentarer:

  1. mmmm hur gott är inte de där då,står här och totalt sugen på de,älskar spenat och fiskgratäng jösses de måste bli gudagott
    måste testas

    SvaraRadera
  2. Spenat och fisk det passar riktigt bra tillsammans!

    SvaraRadera
  3. Önskar dig en riktig härlig midsommar firande :D

    SvaraRadera