Fisk i folie blir saftigt och gott. Det här receptet är från ett gammalt receptkort som jag har haft i flera år, men det var inte för nån dag sen jag gjorde detta. Det var supergott.
4 pers
500 g torskfilé
1 burk hela tomater
15 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk kapris
4 msk creme fraiche
salt och peppar
1 knivsudd cayennepeppar
1 msk olivolja
GÖR SÅ HÄR:
- Riv av fyra lika stora bitar aluminiumfolie med plats för fisken och olja dem. Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt tomaterna rinna av och skär dem i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna ringar och hacka vitlöken. Blanda tomater, lök, vitlök, kapris och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Skär 4 bitar av torsken. Lägg fisken i foliet. Krydda med salt och cayennepeppar. Fördela smeten med lök, kapris, tomat och creme fraiche ovanpå. Vik folien till paket.
- Lägg foliepaketen på en plåt och placera mitt i ugnen. Grädda ca 20 min. Fiskköttet ska vara vitt och fast i konsistensen när den är färdig. Lägg upp på tallrik och servera med tex. potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar