lördag 17 mars 2012

LAX I HUMMER OCH ROMSÅS



Jag gillar lax i alla former, här är en variant med hummer och romsås.

4 pers

4 port laxfilé
3 msk hummerfond
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
2 tsk fransk senap
1 liten burk röd rom

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra. 
  3. Koka ihop vatten, fond, creme fraiche, grädde, senap och rom i en kastrull. Salta och peppra. Gör en redning på mjöl och vatten och häll i tills det tjocknar lite.
Servera med laxen, pressad potatis och någon grönsak

2 kommentarer:

  1. åh lax som är så gott,detta ser lyxigt ut speciellt med hummersås yummi

    SvaraRadera
  2. Jag gillar mycket lax och det så lyxigt med rom

    SvaraRadera