Focaccia är bara så gott!! Och att man kan variera smaksättning är superbra. Man kan tex ha oliver, rödlök, rosmarin, parmesan etc.
Jag valde att bara ha flingsalt på mina.
2 runda bröd el. en långpanna
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
GÖR SÅ HÄR:
- Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i ca 5 min.
- Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek ca 45 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två delar. Platta ut dem tills de är ca 1 1/2 cm tjocka. Lägg på en oljad plåt. Alt tryck ut degen i en oljad långpanna.
- Jäs till dubbel storlek under bakduk i ca 30 min.
- Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och ev annan smaksättning.
- Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i ca 10 min
Det var länge sen jag bakade det här brödet:) tack för påminnelsen! Jag brukar ha lite hackade oliver i också eller soltorkade tomater.
SvaraRaderaDu har rätt, Focaccia är bara SÅ gott mums! Din ser jättegod ut!
SvaraRaderaJag älskar bara det här brödet!
SvaraRadera