onsdag 21 mars 2012

FOCACCIA



Focaccia är bara så gott!! Och att man kan variera smaksättning är superbra. Man kan tex ha oliver, rödlök, rosmarin, parmesan etc.
Jag valde att bara ha flingsalt på mina.

2 runda bröd el. en långpanna

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special

olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i ca 5 min.
  3. Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek ca 45 min.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två delar. Platta ut dem tills de är ca 1 1/2 cm tjocka. Lägg på en oljad plåt.  Alt tryck ut degen i en oljad långpanna.
  6. Jäs till dubbel storlek under bakduk i ca 30 min.
  7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och ev annan smaksättning.
  8. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i ca 10 min

3 kommentarer:

  1. Det var länge sen jag bakade det här brödet:) tack för påminnelsen! Jag brukar ha lite hackade oliver i också eller soltorkade tomater.

    SvaraRadera
  2. Du har rätt, Focaccia är bara SÅ gott mums! Din ser jättegod ut!

    SvaraRadera