fredag 2 mars 2012

MOROTSBULLAR



Dom här bullarna blev väldigt saftiga och goda. Morötter gör brödet saftigare. Lite tuggmotstånd med solrosfrö och linfrö.
12 st

50 g jäst för söta degar
50 g smör
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 dl havrekli
1 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
4 dl rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
6-8 dl vetemjöl special

GÖR SÅ HÄR.

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten och rör om, värm till 37 grader. Häll över vätskan över jästen och rör tills jästen löser sig..
  3. Rör ner salt, havrekli, solrosfrö och linfrö. Skala och riv morötterna på rivjärn. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl.
  4. Tillsätt sen lite i taget av vetemjölet och kör till en deg. 
  5. Låt jäsa i 30  min under bakduk.
  6. Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl. 
  7. Gör sen bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 min.
  8. Grädda bullarna i ugnen på 225 grader i 8-10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

1 kommentar: