Dom här bullarna blev väldigt saftiga och goda. Morötter gör brödet saftigare. Lite tuggmotstånd med solrosfrö och linfrö.
12 st
50 g jäst för söta degar
50 g smör
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 dl havrekli
1 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
4 dl rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
6-8 dl vetemjöl special
GÖR SÅ HÄR.
- Smula ner jästen i en bunke.
- Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten och rör om, värm till 37 grader. Häll över vätskan över jästen och rör tills jästen löser sig..
- Rör ner salt, havrekli, solrosfrö och linfrö. Skala och riv morötterna på rivjärn. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl.
- Tillsätt sen lite i taget av vetemjölet och kör till en deg.
- Låt jäsa i 30 min under bakduk.
- Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl.
- Gör sen bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 min.
- Grädda bullarna i ugnen på 225 grader i 8-10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Ser himla goda ut!
SvaraRadera