Jag tycker sötpotatis i alla former är jättegott, den här soppan är lite lyxig med parmaskinka.
4 pers
4 skivor parmaskinka
3 små sötpotatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 fond du chef beef
1 liter vatten
salt, peppar
1 1/2 squash
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att lägga parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta skinkan i ca 7 min.
- Skala potatisen och skär den i bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp en gryta med olivolja i och bryn löken. Tillsätt fond du chef och vatten. Koka upp och låt koka i ca 20 min.
- Mixa soppan slät med en stavmixer. Späd ev med mer vatten om det behövs. Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
- Skiva först squashen och strimla sedan skivorna. Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek squashen och krydda med salt och peppar.
- Häll upp soppan i skålar. Fördela sqaushen och strimla över rostad parmaskinka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar