Hemmagjord lemoncurd är fantastiskt gott. Man kan ha det som tårtfyllning blandat med grädde, man kan även äta det som det är på tex en skorpa eller rostat bröd.
1 liten burk
3 citroner
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda rivet skal från tre citroner med saft från två och koka upp med strösocker och smör.
- Sila vätskan.
- Blanda ut majsstärkelse med saften från den tredje citronen och rör ner i den varma vätskan.
- Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
- Häll över krämen i en ren burk och låt svalna
Kan även rekommendera att göra med lime istället för citroner, det var riktigt gott :)
SvaraRaderaJag kan tänka mig att det är gott, ska prova det!!
SvaraRadera