torsdag 17 november 2011

LEMONCURD



Hemmagjord lemoncurd är fantastiskt gott. Man kan ha det som tårtfyllning blandat med grädde, man kan även äta det som det är på tex en skorpa eller rostat bröd.

1 liten burk

3 citroner
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda rivet skal från tre citroner med saft från två och koka upp med strösocker och smör.
  2. Sila vätskan.
  3. Blanda ut majsstärkelse med saften från den tredje citronen och rör ner i den varma vätskan.
  4.  Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
  5. Häll över krämen i en ren burk och låt svalna

2 kommentarer:

  1. Kan även rekommendera att göra med lime istället för citroner, det var riktigt gott :)

    SvaraRadera
  2. Jag kan tänka mig att det är gott, ska prova det!!

    SvaraRadera