Det här är mitt bidrag till Månadens sötsak. Temat denna gång är Vinter och då passar det bra med en pepparkakscheesecake. Denna kan man äta hela vintern, efter jul när man har en massa pepparkakor kvar och ät trött på äta dom är det perfekt att använda dom i en cheesecake. Detta är en bakad cheesecake med ett härligt lager med gräddfil på toppen.
8 bitar
100 g pepparkakor
100 g digistivekex
100 g rumsvarmt smör
400 g philadelphia ost
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 citron
4 dl gräddfil
1/2 dl socker
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 150 grader. Krossa pepparkakorna och digistivekexen och blanda med smöret.
- Tryck ut massan i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen i 15 min. Låt svalna och höj temperaturen till 225 grader.
- Blanda philadelphiaost, ägg, socker, vaniljsocker och rivet citronskal. Häll massan över smulbotten och grädda i 20 min.
- Ta ut kakan och sänk värmen till 175 grader. Låt kakan svalna.
- Rör ihop gräddfil och socker och bre detta över kakan. Ställ in den i ugnen ca 5 min och låt gräddfilen stelna.
Hej Tina
SvaraRaderaSpännande.!
Den ser jättefin ut och är säkert kalasgod.
Oj va smarrig den ser ute =)
SvaraRaderaHejsan, hittade hite genom bloggen Sota saker, ditt recept lat sa gott att jag var tvungen att kika in, riktigt fint har inne:))
SvaraRaderaSka fortsatta att snoka runt och spara lite recept fran dig:)
Kramar,
Nena
Vad trevligt att ni har hittat hit och tack så mycket Nena. Kul att du gillar bloggen:)!
SvaraRaderaJag gillar verkligen cheescake och denna både ser och låter riktigt god! Kul med pepparkaksbotten.
SvaraRaderaStiligt dekorerade var den med.
Det här såg riktigt gott och proffsigt ut så jag provade och blev mkt nöjd. Nu finns samma recept även på min blogg men jag hänvisar till dig och din blogg så jag hoppas att det är ok.
SvaraRaderaSå gott mums (även om det inte är juletider nu!) :)
SvaraRadera